تعاریف نوآوری
در این مطلب سعی میکنیم کمی بیشتر با مفهوم علمی نوآوری آشنا بشیم، چون علیرغم اینکه کلمه نوآوری در بین مردم جامعه ما زیاد به گوش می رسه، اما مفهوم این کلمه به لحاظ علمی و بیزینسی چندان جاافتاده نیست.
نوآوری یا INNOVATION بیش از 40 تعریف مختلف دارد، اما در تعریفی که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) ارائه نموده است:
” نوآوری خلق، تولید، جذب و بهرهبرداری از یک ارزشافزوده در حوزه اقتصادی و اجتماعی، نوسازی و گسترش محصولات،،خدمات و بازارها، توسعه روشهای جدید تولید، و همچنین ایجاد سیستمهای جدید مدیریت میباشد. نوآوری هم یک فرآیند و هم یک خروجی میباشد.”
در تعریف دیگری که توسط پیتر دراکر (peter drucker)، یکی از افراد مشهور در حوزه کسبوکار مطرح شده است:
تصویر ۱- پیتر دراکر از پیشکسوتان مدیریت
” نوآوری فعالیتی خاص برای کارآفرینی است، چه در کسبوکار فعلی باشد چه در سرمایهگذاری در بخش عمومی و یا یک کسبوکار جدید که توسط یک شخص انجام گرفته است. نوآوری ابزاریست که کارآفرین از آن جهت ایجاد و یا افزایش ارزش و درآمد استفاده میکند.”
در تعریف دیگری از کانتر(Kanter)، نوآوری شامل یک اختراع اصلی و استفاده خلاقانه از آن است. به عبارت دیگر نوآوری را به شکل خلق، جذب و تحقق ایدهها، خدمات، محصولات و فرآیندهای جدید تعریف میکند.”
بنابراین در سادهترین تعریف:
“نوآوری ، بکارگیری ایدههای نوین ناشی از خلاقیت است. در واقع به پیاده ساختن ایدهٔ ناشی از خلاقیت که به صورت یک محصول یا خدمت تازه ارائه شود، نوآوری می گویند. نوآوری با ایده پردازی و اختراع تفاوت دارد. اختراع به معنای «پدیدآوردن محصول جدید» است، اما نوآوری فراتر از آن است و به معنای «معرفی محصولی تازه» است که با ابداع و عرضه صورت میگیرد.