10 تکنیک محبوب تحلیل کسب و کار در سال 2018 (2)

10 تکنیک محبوب تحلیل کسب و کار در سال 2018 (2)

در مقاله قبل 5 تکنیک اول را بررسی کردیم. در این مقاله 5 تکنیک بعدی را معرفی می کنیم:

  1. آنالیز نیازمندی‌های غیر کارکردی

این تکنیک تحلیل کسب‌وکار زمانی استفاده می‌شود که یک راه‌حل فن‌آوری تغییر کند. برای مثال مهاجرت از یک تکنولوژی به دیگری که enforces را از صفر می‌سازد . در این تکنیک، یک تحلیلگر کسب‌وکار عمدتا ً بر روی عملکرد سیستم و نیازمندی‌های ذخیره‌سازی داده‌ها تمرکز می‌کند تا عوامل عملکرد سیستم پیشنهادی برای داده‌های زنده را اندازه‌گیری کند. آنالیز نیازمندی‌های غیر کارکردی در طول فاز تحلیل یک پروژه انجام می‌شود و در طول مرحله طراحی اجرا می‌شود.

الزامات غیر کارکردی می تواند از انواع مختلفی باشد:

  • کارایی
  • امنیت
  • ثبت
  • قابلیت اطمینان

مزایا:

این ساده ترین و یکی از بهترین تکنیک های تحلیل کسب و کار است. علاوه بر این دارای اهمیت است، چرا که بدون این تحلیل، نتیجه گیری تقریبا غیرممکن است.


  1. تجزیه PESTLE

همیشه عوامل محیطی ای وجود دارد که در برنامه ریزی های استراتژیک تاثیر می گذارد. این عوامل کلیدی معمولا به عنوان PESTLE نامیده می شود که عبارت است از:

  • Political- سیاسی
  • Economic – اقتصادی
  • Social – اجتماعی
  • Technological – فن آوری
  • Legal- قانونی
  • Environmental – زیست محیطی

هر یک از فاکتورهایی که در بالا ذکر شد بر تصمیم‌گیری نهایی تاثیر می‌گذارد . از این رو , تحلیل چنین محرک‌های کلیدی یک وظیفه مهم تحلیل گر تجارت است.

در تصویر بالا، ما برخی از عوامل کلیدی که پارامترهای PESTLE را در اختیار دارند، برجسته کردیه ایم. از این رو، وظیفه یک تحلیلگر تجاری، استفاده از روش تجزیه و تحلیل PESTLE برای درک و شناسایی عوامل در محیط سازمان است و تحلیل آن که چگونه هر یک از این عوامل بر عملکرد آینده سازمان تاثیر می گذارد.

مزایا:

PESTLE یک چارچوب ساده و آسان برای تحلیل کسب و کار است، که شامل مهارت های متقابل کاربردی یک تحلیلگر کسب و کار و تخصص وی می شود. با تکنیک موثر PESTLE، ما می توانیم تهدیدات بالقوه یک سازمان را کاهش دهیم. علاوه بر این، دامنه هایی را برای بهره برداری از فرصت های ورود به بازارهای جدید در سطح جهانی باز کنیم.


  1. تحلیل نیازها

تحلیل نیازها بخشی از چرخه عمر پروژه است و معمولا در مرحله ای شروع می شود که کارفرمایان کسب و کار، خود یک راه حل را پیشنهاد دهند. به عنوان بخشی از تکنیک آنالیز نیازها، تحلیلگر کسب‌وکار باید مصاحبه‌هایی را برای درک نیاز‌های موجود انجام دهد.

مزایا:

اگر چه تجزیه و تحلیل نیازها تقریبا در هر پروژه یک تکنیک غیر رسمی حساب می شود، با این وجود بسیار مهم است. بدون تحلیل نیازها، یک پروژه نمی تواند طراحی و توسعه مناسب داشته باشد. از این رو، می توان آن را مهمترین مرحله پروژه دانست. علاوه بر این، کارفرمایان نیزبه طور مستقیم در پروژه دخالت می کنند که این نیز در جای خود می تواند مفید باشد.


  1. داستان‌های کاربر

این یک تکنیک آنالیز کسب‌وکار مدرن است که عمدتا ً در مدل چابک مورد استفاده قرار می‌گیرد که در آن نیاز به تکرار برای جمع‌آوری نیازها، طراحی، و ایجاد یک پروژه وجود دارد. در این تکنیک الزامات از نقطه‌نظر کاربران نهایی جمع‌آوری می‌شوند تا بر اساس آن بهترین راه‌حل به دست بیاید.

مزایا:

از آنجا که الزامات از دیدگاه کاربران تحلیل می شود، از این رو، نتیجه چنین تحلیلی بسیار کاربر محور و بسیار موثر است.


  1. CATWOE

CATWOE یک روش فکری عمومی برای تحلیل کسب‌وکار است تا درک کند که یک کسب‌وکار در تلاش برای رسیدن به چه چیزی است. این تکنیک مشخص می‌کند که مشکل از کجاست و راه‌حل آن مشکل چه تاثیری بر کسب‌وکار و افراد مرتبط با آن خواهد گذاشت.

  • Clients- مشتریان
  • Actors- بازیگران
  • Transformation- دگرگونی
  • Weltanschauung یا World View- جهان بینی
  • Owner- مالک
  • Enviormental Constraints- محدودیت های محیطی

مزایا:

تجزیه و تحلیل CATWOE برداشت های متفاوتی از کارفرمایان را در یک پلتفرم مشترک به ارمغان می آورد. از این رو، یک درک جامع در رابطه با فرضیات، کلیت داده‌ها و حتا زوایای اخلاقی ارایه می‌دهد. این به یک تحلیلگر کسب و کار کمک می کند تا با توجه به شایستگی ها، دیدگاه های مختلفی را اولویت بندی کند.


جمع بندی

تمام تکنیک‌های ذکر شده در بالا مفید هستند و یک تحلیلگر کسب و کار با تجربه که باید با تمام آن ها آشنا باشد. علاوه بر این، این تکنیک‌ها به طور واضح در هر صنعت گواهی تحلیل کسب و کار شناخته‌شده مانند CCBA ، ECBA ، CBAP و PMI – PBA توصیه شده اند.


در این بخش با 5 روش کارآمد از روش های تحلیل کسب و کار آشنا شدیم. اما اینن موارد تنها بخش اندکی از تمایمی روش هایی است که تیم حرفه ای کارویژه از آن بهره می برد. بسیاری از روش ها بصورت ایتکاری توسط هیات علمی کارویژه ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. 
” به عمل کار برآید به سخندانی نیست! “

 

با مطالعه مطالب علمی مرتبط با مدیریت تکنولوژی، تحلیل و توسعه یکپارچه کسب وکار می توانید با آخرین دستاوردهای این علم آشنایی پیدا کنید. 

آخرین مقالات

نوآوری باز چیست ؟

نوآوری باز از آنجایی که نوآوری ها بیشتر توسط بنیانگذاران، استارت آپ ها و اشخاص انجام می شود تا خود شرکت ها، و همچنین نوآوری

مطالعه
استراتژی چیست -24c3

استراتژی چیست؟

آشنایی با روش‌های سنتی و نوین تدوین استراتژی با گذشت ده‌ها سال از به‌وجود آمدن رشته مدیریت استراتژی در فضای آکادمیک، هنوز هم تعریف جامع

مطالعه

نوآوری چیست ؟

تعاریف نوآوری در این مطلب سعی می‌کنیم کمی بیشتر با مفهوم علمی نوآوری آشنا بشیم، چون علی‌رغم اینکه کلمه نوآوری در بین مردم جامعه ما

مطالعه

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه